Hoe krassen te repareren

Steenslag folie

 

 

 

 

 

Deze film is ook nuttig tegen geëtst plastic en glas, en maakt het moeilijk, zo niet onmogelijk, voor een steen om een afdruk achter te laten die de blanke lak zou ruïneren.

Steenslag kan ontstaan bij temperaturen van meer dan 200 graden Fahrenheit. Deze steenslag folie is in staat af te weren en geeft de auto maximale bescherming ertegen. Het kan niet, zoals sommige polyurethaanfolies, steenslag afstoten die klein genoeg is om vriendelijk te zijn voor de lak, maar ook dit is een onpraktisch idee. De folie kan de lak echter wel beschermen bij temperaturen lager dan 200 graden Fahrenheit, aanzienlijk lager dan een auto die volledig met primer is beschermd.

steenslag en krassen

Veel krasfolies beweren dat ze krassen kunnen elimineren, en sommige folies voorkomen ze inderdaad volledig. Maar krassen worden niet altijd gemaakt en komen veel vaker voor dan wordt verondersteld. Meestal laten ze sporen achter in de vorm van halve stralen of cirkels. Afhankelijk van de lak en de blanke lak eronder, zien deze krassen er ontsierend uit. Als u de kras laat verwijderen, maar de lak nog steeds moet worden beschermd, dan hebt u de keuze om ofwel de blanke lak permanent te laten beschadigen door het bestaan van de kras, ofwel een goedkoper en minder problematisch alternatief voor de blanke lak te kopen, zoals acrylverf. Acrylverf wordt donkerder naarmate het kouder wordt, en is dus gemakkelijker te verbergen dan wax. Zorg er wel voor dat de blanke lak die je koopt van hoge kwaliteit is en niet als een extra laklaag op de auto wordt aangebracht. Als uw budget echt beperkt is, zijn zelfs blanke lakken beter. Ze hebben de neiging om veel beter te leven dan niet-categoriegebonden coatings en bieden meer bescherming tegen andere schade en de ultrafijne krassen.

steen-chips en 000s

Steenslag en 000-en worden grotendeels geminimaliseerd door de lage-temperatuurfilm waarover we het hebben gehad. Deze verminderen de zichtbaarheid van schuursporen en helpen beschermen tegen andere schade aan de auto. Door het afplakken van kleine krasjes is het veel gemakkelijker om ze te herstellen dan om ze in een garage te laten herstellen. 000’s zijn beter als u probeert uw kleurkeuze te stylen of als u op zoek bent naar een duurzaam lakoppervlak om krassen op te repareren.

000’s zijn iets beter dan verf of blanke lak wat de waarde betreft als u uw werk gaat doorverkopen. 1500s zijn goede verfbescherming voor sportauto’s. Auto’s die een overvloed van tinten hebben of donkerder worden om licht te produceren moeten worden beschermd met donkerdere verf of duidelijke lagen, die de kleur van de auto donkerder maken of verbeteren. Doorzichtige lak wordt alleen aanbevolen voor donkere voertuigen, zoals limousines, omdat deze gemakkelijk beschadigd wordt door kleurvervaging.

Lakbeschermingsfolie tegen de tijd dat het in de winkel komt kost 5 maaltijden £50 plus ongeveer anderhalf uur tot twee uur werk voor 10 reparaties, dus u kunt zich de hoeveelheid tijd en werk voorstellen die ze in rekening zouden brengen aan iemand die een blanke lak liet doen.

Steenchips zijn er al sinds WO II, en volgens de deskundigen zal dat niet lang meer duren. Het is een hoogontwikkelde industrie op dit moment, en iedereen die het zich kan veroorloven, heeft zich er al op toegelegd. De materialen worden voortdurend verbeterd en mettertijd steeds doeltreffender gemaakt, en ook de deskundigheid wordt voortdurend verbeterd.

lees meer:

Auto polijsten Den Haag

Glascoating auto

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.