Hoe kies je een bloemist

 

Bloemist Werkendam

 

 

 

Het woord “bloemist” is afkomstig uit het Latijn en betekent bloemengever. Een bloemist levert bloemen, planten en bloemstukken. Bloemistendiensten worden veel besproken in de tuinierswereld, maar de sector is ook een grote business.

In principe levert een bloemenwinkel bloemen, bloemstukken en arrangementen. Hij kan bloemen verkopen en onmiddellijk leveren aan een klant. Het voorraadassortiment van een bloemenwinkel omvat bloemen, planten, bloembollen en geconceerde planten.

Het kiezen van een bloemist is een hele klus. Waar moet u aan denken? U wilt een professionele bloemist die betrouwbaar is en waarvan de goederen en de klantenservice niet alleen voor u van het ene soort zijn, maar ook van het andere soort. Er zijn allerlei soorten te overwegen bij het kiezen van bloemist.

Maak eerst een checklist van wat u wilt en stel vast wat uw behoeften en eisen zijn.

1. Wilt u een bloemenbezorgservice van deur tot deur, of gaat u alleen of heeft u een bestelwagen nodig voor de bezorging? 2. Heeft u een winkel?

2. Wat is uw plan voor een opleving of een recessie?

3. Hoe zien je bloemen en planten eruit? Hebben ze gebreken? Hebben ze speciale verzorging nodig?

4. Wenst u bloemen te laten ontwerpen of bloemen en planten te laten fotograferen?

5. Heeft u een locatie die een winkel nodig heeft of heeft u voldoende parkeergelegenheid voor veel klanten? Zo ja, dan is een bestelwagen misschien geschikt. Als uw bloemenwinkel midden in de stad ligt, heeft hij dan een groot verkooppunt nodig?

6. Moet u bloemen bezorgen? Of moet u ze aan huis of bij de plaatselijke bloemist bezorgen?

7. Heeft u een winkel nodig met veel vierkante meters voor de uitstalling en uitstalling van bloemen?

8. Moet u van deur tot deur bezorgen of bij de bloemist bestellen?

9. Wilt u een bediende die de klant ontvangt, uitleg geeft over alle bloemen en arrangementen, leveringen afhandelt en weigeringen doet?

10. Moet u meer dan één keer per week naar de bloemist?

11. Heeft u een team van begeleiders nodig? Is het een kleine winkel met één begeleider die langskomt of een winkel met twee ?

Een winkel die vaak wordt bezocht door veel bloemisten en de verzorger kan worden verplicht om te doenTrain en bloemist cursussen voor Flower distributeurs. Bloemschikken is een vaardigheid die voor sommige mensen meer vereist is dan voor anderen.In dat geval is een geschoolde bloemist de enige inzet. Bloemschikken gaat om vaardigheden die groter zijn dan die van een bloemist.

Bloemisten hebben te maken met een groot aantal variabelen. Ze moeten aanwijzingen opvolgen, problemen oplossen en een grondige kennis hebben van bloemen en planten. Doe je onderzoek grondig. Recessie is geen gunstige tijd meer voor bloemenverkoop.

lees meer:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.