Wat is een AED? Een AED,

AED kopen

 

 

 

Wat is een AED? Een AED, ook bekend als een geautomatiseerde externe defibrillator, is een machine-achtig mechanisme dat op wielen is gebouwd en met de patiënt kan meereizen of aan een borstkas kan worden bevestigd. Het heeft ook een geautomatiseerde instellingsprocedure die instructies geeft aan de defibrillator; de plaatsing van de elektroden op de borstkas van de patiënt gebeurt automatisch. Er hoeft niets te worden bediend; het is een volledig zelfvoorzienend apparaat. AED’s worden ook vaak gebruikt om het ritme van een patiënt te controleren, hetzij onmiddellijk, hetzij na herstel van het hartritme.

Hoe werken AED’s? Een AED is een apparaat dat het hartdebiet bewaakt en bepaalt of een schok nodig is. Er zijn vele versies van AED’s beschikbaar; sommige zijn vastgemaakt aan een patiënt, terwijl andere draagbare versies zijn die gemakkelijk kunnen worden meegenomen.

Moet een AED worden gebruikt? Als een patiënt niet reageert of ademt, is het van cruciaal belang om door te gaan zonder het hart te breken. Als een schok nodig is, zal de defibrillator beslissen of een schok nodig is door het ritme van de patiënt te controleren.

Hoe veilig is het? Iedereen kan een defibrillator gebruiken. Hoewel het niet aan te raden is voor kinderen onder de 12 jaar, is het in bepaalde omstandigheden toegestaan voor hulpverleners om de defibrillator op kinderen te gebruiken. Het is wel belangrijk dat de elektroden alleen op harde huid worden geplaatst. Oudere mensen kunnen het een beetje ongemakkelijk vinden als de elektroden op hun borstkas worden aangebracht.

Hoeveel kost een defibrillator? De defibrillator wordt altijd als gebruiksklaar apparaat aangeschaft. De prijs van het apparaat hangt af van waar u woont en van uw verzekeringsdekking.

Hoe gemakkelijk is het om de defibrillator te gebruiken? Het apparaat moet zo eenvoudig zijn dat een leek het kan gebruiken. De gebruiker moet toegang hebben tot de riem of de apparatuur en moet de elektroden in zijn mond kunnen krijgen. Het moet ook gemakkelijk zijn om de elektroden terug in de medulla te plaatsen; veel modellen zullen kapjes bevatten die als barrière dienen tussen de elektroden en de mond. Indien orale bereidingen worden gebruikt, moet het voor de gebruiker duidelijk zijn dat hij zijn mond moet reinigen.

Welke soorten voorbereidingen kunnen worden gebruikt? Het wordt aanbevolen dat de gebruiker van de defibrillator probeert het natuurlijke ritme van het hart te herstellen voordat hij een schok toedient. Hiervoor kunnen warme vochtige sponzen worden gebruikt. Een oud volksverhaal zegt dat iemand die te veel ijsblokjes op heeft, ze zal uitdelen, maar dit wordt niet aanbevolen. Bij het gebruik van een AED is het belangrijk te weten of er al dan niet een schok zal worden toegediend. Schokken worden toegediend doordat de elektroden hun ravage loslaten op de elektroden. Als er series schokken nodig zijn, moet de gebruiker de schok indrukken en vasthouden tot het gewenste ritme is hersteld.

Het aantal schokken is afhankelijk van vele factoren. Dit zijn onder meer de toestand van het hartminuutvolume van de patiënt, de weerstand tegen schokken, de aanwezigheid van eventuele bijbehorende misselijkheid of braken, en de beslissing om contrastvloeistof toe te dienen. Daarom is het belangrijk de arts of een erkende defibrillatoropleiding te raadplegen om de beste informatie te krijgen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.