Het belang van een werknemer

BHV training

 

 

 

 

Een werkgever moet een schriftelijk beleid hebben dat een samenvatting bevat van de procedures die door de BHV worden verstrekt. In het programma moet ook worden uitgelegd hoe een werknemer voor de dienst kan worden betaald. Een werknemer kan door de werkgever of via een arbeidsbemiddelaar aan de BHV worden toegewezen. Soms kan in plaats van een werknemer die door de werkgever naar de BHV gaat, een derde, zoals een arbeidsbemiddelaar of uitzendkracht, worden gevraagd om dit werk te doen.

Wanneer een werkgever een noodsituatie eist, zal de BHV de gewonden uit elkaar halen en de leiding overnemen. De gewonden worden dan naar een eerste hulp gebracht als de BHV niet beschikbaar is. Het ziekenhuis zal de nodige medische behandeling verlenen. Een gewonde kan ook worden opgenomen in een plaatselijk ziekenhuis als het ongeval gebeurt op een plaats die open is voor het publiek, zoals een winkelcentrum. Het ziekenhuis zal indien nodig zorgen voor nazorg en revalidatie. Sommige werkplaatsen bieden loonsupplementen aan hun werknemers die de behandeling nodig hebben en geen verzekering hebben. In extreme gevallen kunnen de vergoedingen of medische rekeningen soms door de werkgevers worden gedekt.

Vijf belangrijke dingen om te onthouden over letsels op de werkplek:- Werknemers zijn niet ‘gekwalificeerd’ en kunnen overal aanwezig zijn- Ze kunnen lijden aan langdurige letsels waardoor ze een tijd niet kunnen werken- Ze kunnen ook lijden aan lichamelijke letsels die niet levensbedreigend zijn en niet het gevolg zijn van nalatigheid van de kant van de werkgever- In bijna alle gevallen zal (zullen) de behandelend bedrijfsarts(en) een volledig en openhartig verslag maken van de situatie, inclusief medische voorgeschiedenis, röntgenfoto’s die het bewijsmateriaal gemakkelijk kunnen interpreteren.- orthopedisch en ander gespecialiseerd personeel zal ervoor zorgen dat de werknemer zo snel mogelijk wordt ontslagen zodat hij/zij de behandeling op tijd kan voortzetten- indien de werknemer voor een bepaalde tijd in het ziekenhuis verblijft, zal de arts een revalidatieprogramma voor hem/haar opstellen voordat hij/zij wordt ontslagen, hetgeen een snel en zeker herstel garandeert.- er is een vergoeding beschikbaar voor iedereen wiens schade te wijten is aan nalatigheid van de kant van de werkgever.- de werknemers die tijdens een ongeval op de werkplek aanwezig zijn, zullen gedurende de periode van het ongeval veilig zijn.- er zal onmiddellijk een hulpdienst in de buurt zijn om de gewonde persoon te verzorgen.

Werknemers kunnen aanwezig zijn bij alle activiteiten die tijdens de werkuren plaatsvinden, maar het gevaar ligt bij de zittende werknemers. Zij zijn gemakkelijk vatbaar voor schade wanneer hun concentratie niet op hun taken is gericht. Hun spieren zijn niet sterk genoeg wanneer zij gedurende lange tijd staan of zitten. Het menselijk lichaam heeft een regelmatige en ontspannen beweging nodig om in optimale gezondheid te blijven. Hetzelfde geldt voor werknemers die weken of soms zelfs maandenlang dagelijks geklokt hebben. Zij moeten ervoor zorgen dat ze voldoende ontspannen zijn om de dagelijkse strenge werksfeer te kunnen weerstaan. Voor hen betekent dit een pauze van ten minste vijf tot zes uur waarin zij niets anders doen dan zitten of staan met hun schouders hoog opgetrokken.

De oplossing is dan ook om hen een soort pauze te gunnen. Lichaamsbeweging is de beste manier om het lichaam en de geest te ontspannen na een vermoeiende dag. Het bevordert de bloedstroom en de ademhaling, wat helpt om de werknemers tegen zichzelf te beschermen. Het helpt ook bij het aanvullen van de ‘grond’ die we lopen om onze snelheid of de afstand die we lopen te verbeteren.

lees meer:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.