Een goede reinigings beurt

Auto reinigen Den Haag

 

 

 

 

 

Wanneer je het over autowasproducten hebt, hoor je vaak de term “carnaubawas”. Autowas bestaat eenvoudigweg uit olie- en wasdeeltjes die op een oppervlak worden afgezet door een soort was. Verschillende wasmiddelen hebben verschillende eigenschappen. De meeste waxsoorten bevatten een mengsel van olie- en wasdeeltjes. Deze afzonderlijke deeltjes zetten zich af op een oppervlak en werken als een enkele vloeibare coating op een oppervlak. Daarom wordt bij carnauba naar de wasdeeltjes verwezen als “vloeibare napaksins”. De eerste autowas werd aan het eind van de jaren 1870 door Cherokee vervaardigd. Het werd gebruikt op geïmporteerde auto’s en werd tijdens de oorlog aan het Amerikaanse leger geleverd (de handelingen kunnen gescheiden zijn geweest, maar de afwikkeling was identiek). Het meest bekende gebruik van carnaubawas is op raceauto’s. In de meeste landen wordt carnaubawas tegenwoordig aan raceauto’s toegevoegd als aftermarket-pakket dat bekend staat als Rio ornesium.

Tegenwoordig wordt autowas en/of -poets gemaakt met verschillende synthetische en natuurlijke materialen. De laatste jaren zijn synthetische blokken en siliconen op grote schaal beschikbaar gekomen. Door de mens gemaakte siliconen zijn niet alleen sterk genoeg om waardevolle afwerkingen te beschermen, maar dienen ook als Siliconeuctape voor remblokken en andere beschermde afwerkingen. Maar Silicone is gemakkelijk verwijderbaar, afhankelijk van waarmee het in contact komt. Het lijkt erop dat alles in de silicagel kan vallen, of het nu vloeibaar, halfvloeibaar of zelfs was is. Door de mens gemaakte synthetische blokken worden door professionele detailers en autodetailers gebruikt om mechanische automatische transmissieoppervlakken te beschermen en in te pakken. Deze door de mens gemaakte blokken zullen niet alleen uw transmissie beschermen maar zullen helpen om uw leven te redden als u rond geheime gebieden van uw transmissie werkt.

Vroeger werden synthetische blokken van mensenhaar gemaakt. Gelukkig hebben de beperkingen bij het oogsten van haar van onze grote broeders de kosten van deze onbetaalbare hulpbron tot een beheersbaar minimum teruggebracht. Nu worden synthetische kunststoffen soms gemaakt van bio-materialen zoals plastics, stoffen, rubber, was, en zelfs leerlooien. Sommige door de mens gemaakte kunststoffen zijn niet hetzelfde als de door de mens gemaakte wassen die op de markt verkrijgbaar zijn. Sommige synthetische harsen zijn massief (met een gelijkmatig gevormde afwerking), terwijl andere synthetische harsen een mengelmoes zijn van door de mens gemaakte astronomische verhoudingen die meestal niet te vergelijken zijn met de glanzende glans van natuurlijke harsen. Niet alle door de mens gemaakte kunststoffen die door de grote fabrikanten op de markt worden gebracht, zijn ook consistent met hun glanzende uiterlijke kenmerken.

Hodge Podge: Hodge Podge kan voorkomen in de vorm van verschillende oliën of coperneermiddelen. Afhankelijk van de situatie kan een borstel met een voldoende variërende korrel nodig zijn om die delen van uw lak te verwijderen die overblijven na het vereiste aantal pogingen om te schuren, polijsten of in de was te zetten. Hodge Putty kan worden gebruikt om de kleur of het uiterlijk van uw voertuigoppervlakken te bedekken/wijzigen, en is daarom verkrijgbaar in vier basisvormen: Graspite, Anara, Harvey, en laten we ammoniak niet vergeten. De meesten van ons leerden jaren geleden ammoniak voor het reinigen van lakken te gebruiken, toen wij leerden basiscursussen lakreparatie te volgen. In de jaren 50 werd amyl aceton veel gebruikt als “base coat”/bulk/roest-en-corrosie remmer. Wanneer u het lakwerk van uw voertuigen wijzigt, bestaat de mogelijkheid dat een deel van uw afwerking door de ammoniak wordt beschermd, hetgeen kan resulteren in een “gebakken” uiterlijk, glanzende oppervlakken en mogelijk zelfs plating van uw voertuigen. Het is duidelijk dat amylacetonproducten veilig kunnen worden gebruikt, maar motorkapbeschermers mogen alleen worden gebruikt in combinatie met amylaceton, aangezien zij te zuur zijn om als enige lakbeschermer te worden gebruikt.

Turbonator en Fret Polish: Gemaakt van synthetische materialen, zowel Turbonator en Frets Polish worden voornamelijk gebruikt als hoge snelheid schuurmachines en als algemene reinigers van lichte motorvoertuig afwerkingen. Door de juiste producten op de panelen van uw voertuigen aan te brengen moet bescherming worden geboden tegen UV-licht, zure regen, ozon en verontreiniging door uitgassing. Voor betere resultaten moet het reinigingsmiddel worden uitgespoeld en een aantal keren worden ingewerkt om alle ingebakken verontreinigingen voldoende te verwijderen. Raadpleeg voor gebruik het etiket van het product voor de vereiste werkuren en de frequentie van de reinigingsbeurten.

triplexlijmen: Dit zijn uitstekende producten voor het beschermen en gladmaken van lichte en middelzware oppervlakken van personenauto’s. Zij zijn relatief bestand tegen zuren en weersomstandigheden, wat betekent dat zij kunnen worden gebruikt in perioden van slecht weer en moeten als eerste worden overwogen als de bescherming van uw auto een prioriteit is. De belangrijkste aantrekkingskracht van deze lijmen is hun uiterst lage onderhoudsbehoefte. Voor meer gedetailleerde informatie over PHA kunt u contact opnemen met uw plaatselijke Autozone-distributeur.

Aceton: Zoals de naam al zegt, is het een poeder dat mierenzuur bevat.

lees meer:

Auto wrappen den haag

Auto coaten

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.